9 Ocak 2011 Pazar

unicef 1. Okul ve Şiddet Sempozyumu

1. Okul ve Şiddet Sempozyumu

Sempozyumdaki konuşmacılar arasında, İngiltere’nin Okullarda Şiddeti Azaltmaya Yönelik Eylem Planı hakkında bilgi veren Chris Gittins ve Vatan gazetesinden Ruhat Mengi de bulunmaktaydı. Fotoğraf Oğuz Sağdıç © UNICEF Türkiye 2006

Mart ayında İstanbul’da 1. Şiddet ve Okul: Okul ve Çevresinde Çocuğa Yönelik Şiddet ve Alınabilecek Tedbirler Sempozyumu’nun açılışında yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Dr. Hüseyin Çelik şunları vurguladı: "Biçimi ne olursa olsun, şiddet hiçbir şekilde hoşgörülmemelidir; özellikle de okullarımızda. Okullarımızda şiddeti önlemede okul yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ve tabii ki öğrenci kitlesinin her bir üyesi, çocukların kendileri ve velileri, kısaca eğitim sisteminde yer alan her birimize rol" düşmektedir.

Önlemeden bahsederken, ev ve aile ortamından dünya liderliğinin en üst tabakalarına kadar toplumun her düzeyinde bir mantık ve barış örneği için sürekli bir çağrıdan bahsediyoruz.

Çelik, bu içten konuşmasını Sempozyum’un Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 2006 yılı sonuna kadar kapsamlı bir izleme sistemiyle birlikte tüm Türk okullarında uygulayacağı bir eylem planıyla sonuçlanması yönündeki beklentisini dile getirerek bitirdi.

Sempozyum’da açılış konuşması yapan UNICEF Ülke Temsilcisi Edmond McLoughney, Avrupa’da her gün şiddet nedeniyle dört çocuğun öldüğü gerçeğini dile getirdikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

Okulda şiddet küresel bir sorundur; bu, Türk okullarını dünyanın diğer herhangi bir yerindeki okullardan ayıran özel bir şey değildir. Yine de, bu Sempozyum Türkiye’ye sorunun kökünü kazımak ve okulları Türk çocukları için daha güvenli yerler haline getirmek suretiyle Avrupalı komşularına ve dünyadaki diğer okullara örnek olma yönünde çok büyük bir fırsat sunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, bu çabada UNICEF’in tam desteğini ve yardımını alacaktır.
...
1. Okul ve Şiddet Sempozyumul Devamını Oku

Hiç yorum yok: