29 Eylül 2011 Perşembe

Üniversiteyi karıştıran taciz iddiası !

Üniversiteyi karıştıran taciz iddiası !

2 yıl Harvard Tıp’ta eğitim gören evli ve bir çocuk annesi yardımcı doçent, Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü’nde cinsel taciz ve mobbinge uğradığı gerekçesiyle Meclis’e başvurdu.


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki “mobbing” alt komisyonlarına başvuran Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Yardımcı Doç. Dr. D.Ö.D., işyerinde yıllardır “cinsel taciz” ve “mobbinge” (psikolojik şiddet) uğradığını iddia etti.
2 yıl Harvard Tıp Fakültesi’nde eğitim gören Yrd. Doç. Dr. D.Ö.D, TBMM’ye yaptığı başvurusunda, aynı bölümde görev yapan Prof. Dr. M.H. tarafından defalarca, “sözlü” ve “görsel” cinsel tacize maruz kaldığı gerekçesiyle, konuyu önce yargıya taşıdığını anlattı.
Tacizcinin eşi müdür oldu
Yargı aşaması sürerken, üniversite yönetiminin baskılarının sürmesi üzerine konuyu hem Meclis’e hem de Cumhurbaşkanlığı’na taşıdığını belirten evli ve bir çocuk annesi olan D.Ö.D., M.H.’nin tacizleri nedeniyle birçok öğrencinin eğitimini yarıda bıraktığını savundu.
kaynaka http://www.internethaberi.com/egitim/universiteyi-karistiran-taciz-iddiasi.htm

Hiç yorum yok: