9 Ocak 2011 Pazar

Yeni Şafak 'Okulda şiddet' Kürşat Bumin

Okulda şiddet' Kürşat Bumin


Yakınlarda görüntülü iki önemli haberle karşılaştık. Haberler "görüntülü"ydü, çünkü kameralı cep telefonları çıkalı beri artık neredeyse her haber görüntülü zaten.
Haberlerden ilki Mersin'deki bir lisede olup bitenlere ilişkindi. Zaman gazetesinin internet sitesinde olayın videosunu da izleyebildik.
Kızlı-erkekli bir öğrenci grubu dershanedeki kara tahtadan başlayarak pencere-kapı-sıra hemen her şeyi kırıp dökmekteydiler. Aralarından birkaçı, sıra demirleriyle duvarlara açtıkları deliklere kağıt sokuşturup okulda yangın çıkarmayı da deniyordu. Bağrış-çağrış, dershanede âlâsından bir vandalizm örneği yaşanıyordu.

İkinci haberi Milliyet verdi. Tahmin ettiğiniz gibi bu haberin de videosu eksik değildi.
Bu sefer olay mahalli Gebze'de bir liseydi. Gazete olup bitene şu başlığı uygun görmüştü: Eksik, hatta yanlış bir başlıktı bu. Çünkü, şahit olduğumuz görüntülerin bir "içki alemi" ile ilgisi yoktu. Tamam bazı öğrencilerin ellerinde bira şişesi eksik değildi ama bu olayın adı "içki alemi" değildi. Olayın adı "okulda şiddet"ti.
Gebze'deki lisede de dershane kırıp dökülmekteydi. Öğrenciler akıllarının erdiği biçimde "Okul"u cezalandırmakla meşguldüler.
...
Okulda şiddet' Kürşat Bumin Devamını Oku

Hiç yorum yok: